<h2>Θεμελής Πέτρος</h2><p>Μικροβιολογικό Εργαστήριο Βέροια</p> <h2>Αιματολογικές - Βιοχημικές Εξετάσεις</h2> <h2>Ολοκληρωμένες Υπηρεσίες</h2>
Previous Next
Εξετάσεις
 
Θεμελής Πέτρος
Μικροβιολογικό Εργαστήριο Βέροια

Στα μικροβιολογικά εργαστήρια Πέτρου Λ. Θεμελή διαθέτουμε έμπειρο και εξειδικευμένο προσωπικό ενώ ο σύγχρονος εξοπλισμός μας εγγυάται την υπεύθυνη και τάχιστη εξυπηρέτηση των ασθενών σε όλο το φάσμα των διαγνωστικών εξετάσεων. Οι τελευταίας γενιάς και υψηλής ευαισθησίας και ακρίβειας αναλυτές μας χρησιμοποιούν τις πλέον σύγχρονες μεθόδους διασφαλίζοντας την εξαγωγή έγκυρων αποτελεσμάτων.

Εξετάσεις που διενεργούνται στο ιατρείο:

 Αιματολογικό
Εκτελούνται όλες οι αιματολογικές εξετάσεις καθώς και ηλεκτοφορήσεις, πλήρης έλεγχος αιμόστασης και θρομβοφιλίας
 Ανοσολογικό
Εργαστηριακή διαγνωστική προσέγγιση και παρακολούθηση ασθενών με αυτοάνοσα συστηματικά νοσήματα, αγγειίτιδες, αντιφωσφολιπιδικό σύνδρομο καθώς και οργανοειδικά νοσήματα
 Γονιμότητος / Στειρότητος
Ειδικό τμήμα προγενετικού ελέγχου 1ου και 2ου τριμήνου και εργαστηριακής παρακολούησης εγκυμοσύνης. Σπερμοδιάγραμμα. Διευρεύνηση καθ' εξιν αποβολών.
 Μικροβιολογικό
Καλλιέργειες για την ανεύρεση και απομόνωση παθογόνων αερόβιων και αναερόβιων βακτηριδίων και μυκήτων, από δείγματα ασθενών σε συνδυασμό με έλεγχο αντοχής στα αντιβιοτικά. Γενική και μικροσκοπική εξέταση ούρων και κοπράνων.
 Βιοχημικό
Βιοχημικές εξετάσεις αίματος ρουτίνας για τον λειτουργικό έλεγχο καρδιακού, νεφρικού, γαστρεντερολογικού συστήματος, λιπιδαιμικός έλεγχος κ.α.
 Ορμονολογικό
Το τμήμα έχει την δυνατότητα ορμονικού ελέγχου του Άξονα Υποθαλάμου-Υπόφυσης-Γονάδων και θυρεοειδούς, καθώς και άλλων παραμέτρων όπως, νεοπλασματικοί δείκτες, επιπέδα φαρμάκων κ.α.
 Μοριακής Βιολογίας
Τμήμα διαγνωστικής και προγνωστικής γονιδιωματικής (DNA εξετάσεις) όπου εκτελούνται εξετάσεις όπως κυστική ίνωση, θρομβοφιλία, καρυότυπος, υποπληθυσμοί λεμφοκυττάρων, HLA κ.α.
Ιολογικό
Εξετάσεις αίματος για ηπατίτιδα Α, ηπατίτιδα Β, ηπατίτιδα C, HIV (AIDS), Ερυθρά, κυτταρομεγαλοιό (CMV) και τοξόπλασμα, έρπητα, ανεμοβλογιά - έρπητα ζωστήρα, λοιμώδη μονοπυρήνωση καθώς και για όποιο άλλο ιο μας ζητήσετε.

 

 

Ο σακχαρώδης διαβήτης από εργαστηριακή μελέτη

Ο σακχαρώδης διαβήτης είναι μία μεταβολική νόσος η οποία χαρακτηρίζεται από αύξηση της συγκέντρωσης του σακχάρου στο αίμα (υπεργλυκαιμία)  και διαταραχή του μεταβολισμού της γλυκόζης, είτε ως αποτέλεσμα της ελαττωμένης έκκριση ινσουλίνης, είτε λόγω ελάττωση της ευαισθησίας των κυττάρων του σώματος στην ινσουλίνη.

Σύμφωνα με τον Π.Ο.Υ 171 εκατομμύρια άνθρωποι ή αλλιώς το 2,8 %  του παγκόσμιου πληθυσμού παρουσιάζει σακχαρώδη διαβήτη και υπολογίζεται ότι μέχρι το 2030 το ποσοστό θα έχει σχεδόν διπλασιαστεί. Στην Ελλάδα τα άτομα που πάσχουν συνολικά από σακχαρώδη διαβήτη, σύμφωνα με τα επίσημα δεδομένα της ΠΟΣΣΣΔΙΑ ανέρχονται στο 1.187.370.

Ο προσδιορισμός της HbA1c (γλυκοζυλιωμένης  αιμοσφαιρίνης), δηλαδή ο μέσος όρος του σακχάρου του αίματος σε διάστημα 70-90 ημερών, αποτελεί ίσως  έναν από τους σημαντικότερους δείκτες τόσο για την διάγνωση όσο και την παρακολούθηση της νόσου.
Η μέθοδος HPLC που χρησιμοποιούμε στα εργαστήρια μας αποτελεί μέθοδο αναφοράς που σημαίνει απόλυτη ακρίβεια στη μέτρηση υπολογισμού της HbA.


Σπερμοδιάγραμμα

Η υπογονιμότητα, η αδυναμία δηλαδή ενός ζευγαριού να επιτύχει σύλληψη και να τεκνοποιήσει έπειτα από τουλάχιστον ένα έτος τακτικών σεξουαλικών επαφών χωρίς αντισυλληπτική προστασία,φέρνει τη χώρα μας στις πρώτες θέσεις μεταξύ των χωρών με τους χαμηλότερους δείκτες γονιμότητας της Ε.Ε. με ποσοστό 17%.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών, το 40% των προβλημάτων που δημιουργούνται προβλήματα τεκνοποίησης οφείλεται αποκλειστικά στηγυναίκα, το 30% στον άνδρα, το 20% και στους δύο και ένα ποσοστό 10% σε ανεξήγητους λόγους.

Τον ακρογωνιαίο λίθο της εργαστηριακής αξιολόγησης της ανδρικής γονιμότητας, αποτελεί η ανάλυση σπέρματος (σπερμοδιάγραμμα), μιας και τα αποτελέσματα της θα επηρεάσουν σε μεγάλο βαθμό τις αποφάσεις του θεράποντος ιατρού, για την κατάλληλη θεραπεία γονιμότητας που πρέπει να ληφθεί.
Έως τώρα, ο ιατρός που αξιολογούσε τόσο τις ποσοτικές, όσο και τις ποιοτικές ιδιότητες του σπέρματος αλλά και άλλες παραμέτρους, είχε στη διάθεση του τη μικροσκόπηση για την καταγραφή και την ανάδειξη των τυχόν προβλημάτων.

Κατανοώντας το μέγεθος και την πολυπλοκότητα της κατάστασης αλλά και τις σημαντικές ψυχολογικές, κοινωνικές και οικονομικές προεκτάσεις της, που επιβάλλουν σοβαρότητα, υπευθυνότητα και σωστή εξατομικευμένη διάγνωση, στα Ιατρεία μας , έχουμε πλέον στη διάθεση μας τον εξελιγμένο αυτόματο αναλυτή σπέρματος SFA - 500, BIOLA της VACTRO.

Με σύμμαχο την τεχνολογία, μπορούμε να εξασφαλίσουμε απόλυτη ακρίβεια, αξιοπιστία των αποτελεσμάτων και αντικειμενική παρατήρηση των παραμέτρων του κάθε δείγματος, ξεπερνώντας και το "μάτι" του πλέον εμπειρότερου ερευνητή, ενώ θα υπάρχει στη διάθεση σας ψηφιακό υλικό (φωτογραφίες και βίντεο), όπου θα διαφαίνονται η μορφολογία και η κινητικότητα των σπερματοζωαρίων.

 

 

Είμαστε συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ, το ΤΥΠΕΤ και το ταμείο των ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ.
Σε περιπτώσεις ανασφάλιστων ασθενών ή ειδικών εξετάσεων που δεν καλύπτονται από τα ταμεία μπορούμε να
προβούμε σε ειδικές τιμές καθώς και σε πακέτα προσφορών.
Κατόπιν συνεννόησης παρέχουμε τη δυνατότητα κατ' οίκον αιμοληψίας.

Για επικοινωνία μαζί μας πατήστε εδώ.

 

 

 

 

 

 

 

 

ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ 31 - Βέροια, TK 59132 | 2331029723
AΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ 133Β - Μακροχώρι, ΤΚ 59033 | 2331505088
Κινητό: 6942842750 | email: petros_themelis@yahoo.gr